_
_
_
_
_
AGENDA

La 'cara B' d'un conflicte

La II Mostra de Cinema Palestí retrata el dia a dia dels territoris ocupats

II MOSTRA DE CINEMA PALESTÍ

De l'1 al 3 d'octubre

Filmoteca de Catalunya www.cinema.palestina.cat

El conflicte del Pròxim Orient, i la situació de Palestina en especial, és el pa de cada dia dels informatius de ràdio i televisió. Tant és així que sembla que ho sabem tot, fins i tot qui són els bons i qui els dolents, i ens atrevim a dir que sabem què hi passa, blanc i negre. Doncs no, els conflictes tenen cara B. La II Mostra de Cinema Palestí vol ajudar a trencar tòpics. El seu horitzó és evidenciar la creació cinematogràfica de Palestina, avui encara desconeguda. I tot en una mostra de set pel.lícules.

Hi haurà l'oportunitat de descobrir com va quedar la vida real l'endemà de l'operació Plom Fos, a l'inici del 2009 amb Gaza Strophe. Un retrat documental dels malsons dels palestins, de les seves inquietuds.

No es pot perdre l'ocasió de descobrir Slingshot Hip Hop, la història de tres grups de joves palestins de Gaza, Cisjordània i Israel que descobreixen el hip-hop i l'utilitzen com a eina per superar les divisions.

Una pel.lícula dramàtica en el sentit literal del terme és Fix Me, de Raed Andoni, on podrem veure com un doctor de l'hospital de Ramallah psicoanalitza el director del film. Hi ha qui hi veu semblances amb els gags recorrents de Woody Allen, però l'enregistrament d'aquestes sessions, el retrat subjacent de la societat palestina i el to de la cinta no permeten gaires alegries, tot i el sentit de l'humor que destil.la.

Michel Khlefi amb Zindeeq prova de dibuixar un fresc sobre els records. El cineasta torna a la seva ciutat natal, Ramallah, per filmar els testimonis de la Naqba (la creació de l'Estat d'Israel) que va tenir lloc el 1948, i hi dóna una visió suggerent i provocativa.

No gaire allunyada d'una guia de viatge és Forbidden to Wander: les experiències d'una dona jove, àrab-americana i cristiana, que durant l'estiu de 2002 decideix viatjar sola als territoris ocupats de Cisjordània i la Franja de Gaza.

I una altra visió que es podrà veure és Jaffa the orange's clockwork, la percepció sempre crítica amb el sionisme i sensibilitzada amb la causa palestina de l'israelià Eyal Sivan.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_